Home

 

 

Burgemeester Bouman op bezoek

Expositie Leny Wognum in Talmahof

Jaarvergadering 2019

Workshop tekenen met pastelkrijt

Workshop grafiek okt '18

Uitdag 8 mei Steenwijk

Uitje naar Singer Museum Laren

Expositie 2018

Zo maar een schildermorgen

Annie en Dick in de Bantseliek

Jaarvergadering met een feestelijk tintje

Schilderwedstrijd bij de Kuinderplas

Schilderen in Driewegsluis

Glaceren workshop Piet den Hertog

Droge borstel (dry brush) techniek Piet den Hertog.

Workshop keramiek door Dick Tillema

Expositie van Kunstkring de Verbeelding in Het Cultuurbedrijf

Bespreking expositie door Piet de Hertog

Ledenvergadering 2017

Najaarsactiviteit bezoek Het Nijenhuis met expositie o.a. Marthe Roling

Workshop decalcomanie

Stilleven "Kraaien".

Uitdag 24 mei 2016 Boerderij Kant

Droge naald workshop deel 2 17 mei

Wolkenschilderen 12 april en 10 mei

Droge naald workshop 5 april 2016

Het mooiste van Van Gogh" op vrijdagmiddag 25 maart 2016

Workshop oloide

Stilleven

Workshop oloide

Expositie 2016 in Muzisch Centrum

Ledenvergadering

Piet den Hertog fragmenten en details

Afscheid Martha Franken

Najaarsactiviteit Lauswolt

 

 

 

Een indruk van een gewone schildermorgen van de kunstkringleden. Iedereen is lekker bezig en hier en daar geven ze elkaar tips en adviezen.

 

.

 

 

Dick Tillema en Annie Reitsema van onze Kunstkring hebben met een stand op de kunstexpo Flevoland gestaan.

.

Annie Reitsema met een selectie van haar schilderijen in de Bantseliek.

Fotos:    Kunstexpo Flevoland. Dini Bruinsma    

 

Jaarvergadering 2 februari 2018.

 

De jaarvergadering 2018 was een bijzondere. We zijn nu een echte vereniging geworden. Dat zijn we natuurlijk altijd al wel geweest, maar nu op aandringen van een aantal leden is het officieel. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Alles is belangeloos geregeld door notariskantoor Prummel, waarvoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Omdat dat toch echt iets bijzonders is kregen de leden tot hun verrassing een glaasje bubbels! Zo vierden we het feit dat we nu een echte vereniging, bij de notaris vastgelegd, zijn.

 

Onze interim voorzitter Nel Dijkstra proostte op de toekomst van de vereniging en leidde de vergadering prima. Verder trakteerde de Verbeelding op koffie/thee met gebak. (geschonken door de bestuursleden en een oud bestuurster). Na de koffie/thee een uitleg van Jelly Jousma over haar bijzondere werkstukken van afvalmaterialen.

 

.

De vergadering kende een feestelijke opening.

Na de pauze was er dus de uitleg van Jelly.

.

Na de pauze dus een uitleg van Jelly over haar kunst van afvalmateriaal.

 

 

 

 

Zomaar een beeldhouwdag in het cultuurbedrijf (vh het muzisch centrum) De beeldhouwgroep is altijd op de vrijdagmiddag aanwezig en maakt erg mooie dingen, daarnaast is het er gezellig met elkaar. Deze compilatie laat enkele leden zien Tine Kuilenburg, Lida de Vries, Jelly Jousma, Ria Kragt en Dick Tillema.

.

Een paar momenten uit een beeldhouw morgen.

 

Piet den Hertog heeft een leuke workshop gegeven over sjabloneren. Het is een bijzondere techniek die veel voorbereiding vergt. Door de precieze uitleg van Piet zijn we in staat er al iets te mee te doen.

 

.

 

 

 

 

Enkele leden van de kunstkring hebben op 10 juni deelgenomen aan de schilderwedstrijd, die gehouden werd aan de Kuinderplas door Staatsbosbeheer.

Barbera Yntema heeft daarbij de publieksprijs gewonnen met haar werk. De overige leden vielen net buiten de prijzen maar bij de veiling werden alle stukken van de leden van de kunstkring verkocht voor wisselende prijzen.

.

De oorkonde behorende bij de publieksprijs.

 

 

 

 

.

Barbera had een mooi plekje, maar of de paarden dat ook vonden?

 

 

De uitdag 2017 vond plaats op een pittoreske locatie. Gekozen was door de commissie voor Driewegsluis. Dat is aan de Helomavaart richting Wolvega. Dit jaar was het heel mooi weer, waarvan iedereen genoot. Liefst 19 kunstenaars deden mee aan het jaarlijkse uitje. Het zijn wel heel veel foto's maar het was moeilijk te kiezen voor de webmaster.

 

 

Het is een schitterende omgeving om te schilderen en te beeldhouwen.

.

Driewegsluis, de naam zegt het al. Er zijn daar 3 sluizen.

 

Iedereen had het, mede door het weer, enorm naar de zin.

.

 

 

Deze tweede compilatie geeft nog meer de sfeer weer.

.

 

 

De derde serie laat zien hoe druk iedereen is.

.

 

 

Er was ook nog een reddingsaktie gaande die dag.

 

.

Er kwam een grote stok aan te pas.

 

 

De resultaten op een rijtje. Natuurlijk weer van een knap niveau, maar dat zijn we gewend in de vereniging.

.

 

 

 

Nog een workshop van Piet den Hertog, glaceren. Erg interressant gezien de fotos in de twee volgende compilaties.

.

Piet had een grote groep belangstellenden.

 

.

 

 

 

 

 

 

Workshop Piet den Hertog droge borstel (Dry brush)

.

 

 

 

Dick Tillema, keramist uit Emmeloord en sinds eind vorig jaar lid bij onze vereniging heeft een workshop keramiek gegeven in het Cultuurbedrijf voor onze leden.

 

Dick maakt keramiek opgebouwd uit platen klei, dat is een speciale techniek, de meeste mensen boetseren. Op zijn website kun je zijn werk zien: www.dicktillema.nl het is niet alleen heel bijzonder van vorm, maar hij maakt ook prachtige glazuren. Op verzoek wilde hij met ons ook wel een keer een workshop doen met platen klei, daar hebben we nog nooit mee gewerkt. We hebben weleens met klei gewerkt, maar altijd was het geboetseerd werk en glazuren was ook nieuw voor ons. We hebben heel veel advies van Dick gekregen en hij had alles super voorbereid, uitleg op papier, Klei gekocht, glazuur gekocht, kleislib in potjes gemaakt voor iedereen. Alles gecontroleerd en in de oven gezet,  zonder hem hadden we dit niet kunnen doen. En zo krijgen we nog meer bewondering voor het perfecte en bijzondere werk dat hij maakt.

 

De workshop duurde drie middagen: Ter voorbereiding kregen we eerst werk van Dick te zien zodat we een idee kregen wat we konden gaan maken. Vervolgens de opdracht om thuis een ontwerp te maken.

 

1e middag in het Cultuurbedrijf

Kleiplaten uitrollen met een rolstok tussen twee latten en alle platen haaks uitsnijden volgens het vooraf bedachte patroon. Daarna alle platen in folie inpakken. Dick nam van iedere deelnemer alles ingepakt en op een plaat mee naar huis om de droging te controleren.

 

 

 

.

De workshop is goed bezocht.

 

 

2e middag

De uitgesneden vormen werden in elkaar gezet met kleislib. Een heel secuur werkje, alles moest goed vast zitten en haaks op elkaar staan. Na een week drogen konden de vormen in de oven om zgn. biscuit gebakken te worden. Het was heel fijn dat alle werkstukken heel en goed gebakken uit de oven kwamen en dat er niets was gebroken of gebarsten. Altijd heel spannend.

 

.

Met passen en meten ..............

 

 

 

3e middag

De werkstukken glazuren. De glazuur moest met een penseel opgebracht worden en daarna werd het opnieuw gebakken in de oven. Glazuur opbrengen is een heel precies werkje, omdat je niet goed kunt zien of het dik genoeg en dekkend opgebracht is. Ook de kleur kun je dan nog niet zien, vooral als je kleuren hebt gemengd is het spannend hoe de uiteindelijke kleur uit de oven komt.

.

.

Aan het einde gaat alles weer in de oven.

 

Naar boven