Mag ik me even aan u voorstellen. Ik ben Hermien Boonstra-Van Bosheide.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beeldhouwen ben ik gaan doen toen ik daar in 2005 bij De Verbeelding de gelegenheid voor kreeg, ik had nooit gedacht dat ik het ooit zou gaan doen. Maar ik vind het heel leuk en enorm ontspannend om te hakken en te vijlen in een stuk steen, als ik zou moeten kiezen tussen schilderen en beeldhouwen zou ik echt niet weten wat ik zou moeten kiezen.

Nadat Martha Franken die tot mei 2015 onze docent was en waar ik de beginselen van heb geleerd stopte, moesten wij op eigen kracht verder en ook dat gaat prima. Heel inspirerend zijn de leden die beeldhouwen bij onze club en zij geven ook aan elkaar goede adviezen, we bekijken en bespreken elkaars werkstukken regelmatig.

Werken in speksteen, albast en serpentijn heeft mijn voorkeur. Ook van marmer heb ik een beeld gemaakt, maar dat was erg hard en ook moeilijk om in te werken.

Net als bij het schilderen gaat mijn voorkeur ook bij het beeldhouwen uit naar abstract werken. Mooie vormen vind ik prachtig. Steen is een koud materiaal en om dan mooie vormen, rondingen, lijnen en beweging in je werk te maken is heel bijzonder. Ook hebben we een portret gemaakt van onszelf van was en mijn portret was zo geslaagd dat onze dochter het graag in brons wilde hebben. We werken soms ook met klei en ook daar zijn hele leuke beelden van gemaakt.

Er komt veel bij kijken om een beeld van steen mooi af te werken, na het hakken komt het vijlen en als je dan tevreden bent over het resultaat moet het beeld geschuurd worden met speciale schuursponsjes tot alle krassen weg zijn en daarna met nat schuurpapier van 100 tot 1200 tot  alles er prachtig gepolijst uitziet!

 

Schilderen en beeldhouwen zijn twee totaal verschillende disciplines maar beide zijn ze voor mij even boeiend. Zie ook mijn schilderwerk

 

 

 

Nog een paar nieuwe beelden van Hermien.

.

De lady s

Keramiek

19-17 cm

 

 

 

 

.

Blauwe albast

 

Ook maak ik glasobjecten. 

.