Home

Excursie naar Harderwijk 16 november 2018 Stadsmuseum en Marius van Dokkum.

Op vrijdag 16 november had de activiteiten commissie een bezoek gepland in Harderwijk aan het Stadsmuseum met als exposant Dorien Plaat. Dorien maakt bijzondere schilderijen van de mens zoals ze is. Niets verstoppen, maar KIJKEN MAG, de titel geeft alles aan. Alles mag gezien worden.

Het Stadmuseum kent meerdere onderwerpen, naast Dorien is er een uitleg en een tentoonstelling over de Belgische gevluchte militairen in de eerste wereldoorlog met een maquette die alles heel duidelijk maakt. Op zolder is het scheepvaartmuseum met vele wetenswaardigheden over de Harderwijkse visserij.

Na de koffie heeft de groep, 13 man sterk, het museum van Marius van Dokkum bezocht. We kennen Marius van een eerdere excursie, maar hij heeft nu een eigen museum in Harderwijk. Zeer de moeite waard, de meeste schilderijen toveren een glimlach op het gezicht van de toeschouwer en we zijn niet de enigen die het willen zien, sinds de opening in het voorjaar 2018 zijn er al meer dan 20.000 bezoekers geweest.

.

De werken van Dorien Plaat wekte uiteenlopende gevoelens op.

 

Na het bezoek aan het stadsmuseum, bezocht de Verbeelding het nieuwe museum van Marius van Dokkum.

 

.

De beide musea zijn dicht bij elkaar.

 

 

.

Marius is een schilderij aan het maken, waarbij het publiek aanwezig kan zijn. Wachtend publiek zijn mensen die op de trein wachten.