Home

 

 

Op deze pagina verzamel ik  ingezonden tips van mensen die ergens iets gezien hebben wat ze willen delen. Een leuk galerietje, een kunstenaar die makkelijk benaderbaar is of gewoon een iets bijzonders om naar te kijken of te bezoeken. Mail je ideeen naar webmaster@kunstkringdeverbeelding.nl

 

Als je iets tegenkomt en je wilt dat delen stuur een paar foto's op met een paar regels wat, en vooral, waar het is. Ik zal het rangschikken op locatie plaats.

Ommen(Ov)

Met kunst kun je mensen raken.

 

 

We zagen een leuke galerie, met wisselend werk van meerdere kunstenaars, vlakbij het centrum in Ommen. Tom en Dorothe Lucassen.

Tom is meestal aan het werk achter het huis. Hij werkt met plezier aan keiharde steensoorten, die hij buiten met muziek van Leonard Cohen bewerkt. Tom Lucassen is een echte Achterhoeker, die niet uitgepraat raakt over zijn werk, terwijl Dorothe de gastvrouw is in de galerie, waar de koffie meestal bijna klaar staat. De collectie figuratieve en abstracte hedendaagse kunst uit Nederland, wisselt iedere drie maanden en moet beiden aanspreken. Ook is er een door Tom zelf ontworpen beeldentuin.

 

Met pinksteren is er een nieuwe expositie geopend, waar diverse kunstenaars met verschillende technieken hun werk laten zien. Ali Kleinhuis met lyrisch abstracte materie schilderijen, Arne Brink met illustraties binnen en buiten en Dineke Hoekstra Greve met figuratieve schilderijen.

 

Je vind hun galerie aan de Prinses Julianastraat 10 in Ommen. www.tomlucassen.nl en de toegang is gratis.

 

 

 

 

 

 

 

.

Werk van Tom zelf

 

Ootmarsum(Ov) In het stadje zijn veel galeries.

We waren een paar dagen in het oosten van het land en kwamen natuurlijk terecht in Ootmarsum, de plaats van de kunst in Twente.

 

 

Het kleurige werk van Marijke Kuiphuis op het Kerkplein.

Marijke werkt op een schilderachtige manier met glas. Haar werk straalt warmte en vrolijkheid uit, doordat ze kleuren door elkaar laat vloeien en vormen in elkaar laat overlopen d.m.v. glasfusing. Kleur, licht, transparantie en ruimtelijkheid zijn de belangrijkste uitgangspunten voor haar kunstwerken.Ik mocht een foto maken om op onze website te zetten. Als je in Ootmarsum bent ga hier dan zeker even kijken. Haar website is www.galeriemarijkekuiphuis.nl

 

 

.

 

 

 

Nog een galerie in Ootmarsum is de Galerie van Frans Houben aan de Marktstraat 1. Ik heb met hem gesproken en ik was geraakt door de onafhankelijkheid die deze kunstenaar uitstraalde. Zijn woorden: In volkomen vrijheid ontstaan de mooiste kunstwerken. Op de een of andere manier kun je die vrijheid bijna voelen in zijn galerie. Zeker gaan kijken als je in Ootmarsum bent. De website van de glaskunstenaar is www.franshouben.nl

.

 

 

 

Renesse (Zld)

De eerste zag ik zelf met Gerda in Galerie ZeeUwArt in Renesse. Het is een galerie van een kunstenaarsgezin. Jan en Veronie Rens met dochter Inge. Jan houdt zich bezig met glaskunst, Veronie giet bronzen sculpturen en Inge maakt sieraden. Heel leuk om even te kijken. www.zeeuwart.nl

.

Galerie ZeeUwArt vind je aan de Hogezoom 99 in Renesse

 

Ringe, Duitsland, net over de grens bij Hardenberg.

 

Tijdens een korte vakantie ontmoette ik Cor Oudshoorn. Een kunstschilder die prachtige werken maakt.

Hij plaatst zichzelf in de surrealistische kunststroom en zijn grote inspirator is Salvador Dali. Meestal laat hij zijn eigen fantasie de vrije loop. Zo komen de gekste dingen op het doek. Een schilderij maken is genieten, je moet jezelf in je fantasie kunnen verliezen.

Ik heb op zijn I pad de meest wonderbaarlijke creaties gezien. Op de website www.friends-art.nl onder het hoofdstuk Cor Galerie zijn een aantal van zijn werken te zien. Geweldig, misschien eens gaan kijken als hij exposeert. We hebben dus geen naam van een expositie, maar wilde toch deze kunstenaar vermelden, in zijn omgeving exposeert hij reglmatig.

Workum (Frl)

Mooi, oud elfstedenstadje aan het IJsselmeer. In het centrum aan de Noard 6 is het Jopie Huisman museum dat we bezocht hebben. Het is een leuk museum wat heel veel vertelt over de kunstenaar en waar je het verhaal als het ware beleeft. Vooral de film geeft een prachtige indruk wie Jopie Huisman was. Het mooist vonden wij de de super gedetailleerd schilderijen van deze veelzijdige kunstenaar. Op de website www.jopiehuismanmuseum.nl kun je er ook van alles over vinden. Zeker de moeite waard te bezoeken.

 

Het museum

.

 

Zutphen (Gld)

Mooie oude Hanzestad aan de IJssel. Aan de Groenmarkt 7 is de galerie gevestigd van schilder Bart van Oijen en zijn partner, keramiste Jente Bagchus. Het viel ons op door de spetterende kleuren, die van buiten af te zien zijn. In een klein gesprekje met Bart, werden we meegenomen in zijn enthousiasme over zijn schilderen. De onderwerpen zijn divers, zoals je ook op zijn website kunt zien. Hij ziet iets op reis, of waar dan ook en later thuis gaat hij er mee aan de slag. Hij schildert graag met het doek plat op de grond, met allerlei technieken. Penselen, kwasten en paletmes, maar ook met een flacon heel fijn spuitwerk geeft een prachtig effect.

In dezelfde galerie staan keramieken van Jente Bagchus. Zij experimenteert met verschillende kleisoorten en -technieken, op zoek naar simpele schoonheid in haar werk. Zij houdt zich momenteel bezig met het scheppen van voorwerpen die de sfeer van een ver verleden uitstralen. Haar keramische vormen ademen de rust uit van lang vervlogen tijden.Het kleurgebruik is niet aan tijd gebonden. Jente maakt van alles, vazen, klei met koper, dieren. Mooi fijn werk, wat me aansprak.

.

In de galerie zijn de werken van Bart en Jente mooi bij elkaar gebracht.

 

Een aanrader, meestal zijn de kunstenaars aanwezig om wat over hun werk te vertellen, kijk wel even op de site voor openingstijden.

Ze zijn natuurlijk op internet te vinden. Jente Bagchus en Bart van Oijen Groenmarkt 7 in Zutphen.