Home

 

Op deze pagina verzamel ik  ingezonden tips van leden die ergens iets gezien hebben wat ze willen delen. Een leuk galerietje, een kunstenaar die makkelijk benaderbaar is of gewoon een iets bijzonders om naar te kijken of te bezoeken.

Als je iets tegenkomt en je wilt dat delen stuur een paar foto's op met een paar regels wat, en vooral, waar het is. Ik zal het rangschikken op locatie plaats.

We waren een paar dagen in het oosten van het land en kwamen natuurlijk terecht in Ootmarsum, de plaats van de kunst in Twente.

Ootmarsum

 

In het stadje zijn veel galeries.

 

Het kleurige werk van Marijke Kuiphuis op het Kerkplein.

Marijke werkt op een schilderachtige manier met glas. Haar werk straalt warmte en vrolijkheid uit, doordat ze kleuren door elkaar laat vloeien en vormen in elkaar laat overlopen d.m.v. glasfusing. Kleur, licht, transparantie en ruimtelijkheid zijn de belangrijkste uitgangspunten voor haar kunstwerken.Ik mocht een foto maken om op onze website te zetten. Als je in Ootmarsum bent ga hier dan zeker even kijken. Haar website is www.galeriemarijkekuiphuis.nl

 

 

.

 

Nog een galerie in Ootmarsum is de Galerie van Frans Houben aan de Marktstraat 1. Ik heb met hem gesproken en ik was geraakt door de onafhankelijkheid die deze kunstenaar uitstraalde. Zijn woorden: In volkomen vrijheid ontstaan de mooiste kunstwerken. Op de een of andere manier kun je die vrijheid bijna voelen in zijn galerie. Zeker gaan kijken als je in Ootmarsum bent. De website van de glaskunstenaar is www.franshouben.nl

.

Tot slot Bianca Leusink op het Kerkplein 16/17 is de laatste die ik hier beschrijf, maar zeker niet de minste. Een heel bijzondere kunstenares met zeer uitzonderlijke werken. Op haar website zegt ze: mijn motivatie om te schilderen komt vanuit haar ziel. Het is iets wat binnen in haar zit en naar buiten komt als een vorm van intuitie. Het is erg belangrijk voor haar om unieke kunst te maken. Ze begint altijd aan een kunstwerk zonder schets, ze laat haar energie voortvloeien in de verf. Hoe meer ze schildert, hoe meer ideeen ze krijgt, en zo raakt haar fantasie nooit op. Ze heeft altijd veel meer ideeen dan dat ze kan uitwerken. Dit zorgt ervoor dat schilderen voor haar erg verslavend is.

Zeker even kijken als je in het Twentse bent. https://museumootmarsum.com/bianca-leusink

 

.

 

 

Renesse (Zld)

De eerste zag ik zelf met Gerda in Galerie ZeeUwArt in Renesse. Het is een galerie van een kunstenaarsgezin. Jan en Veronie Rens met dochter Inge. Jan houdt zich bezig met glaskunst, Veronie giet bronzen sculpturen en Inge maakt sieraden. Heel leuk om even te kijken. www.zeeuwart.nl

.

Galerie ZeeUwArt vind je aan de Hogezoom 99 in Renesse

 

Ringe, Duitsland, net over de grens bij Hardenberg.

 

Tijdens een korte vakantie ontmoette ik Cor Oudshoorn. Een kunstschilder die prachtige werken maakt.

Hij plaatst zichzelf in de surrealistische kunststroom en zijn grote inspirator is Salvador Dali. Meestal laat hij zijn eigen fantasie de vrije loop. Zo komen de gekste dingen op het doek. Een schilderij maken is genieten, je moet jezelf in je fantasie kunnen verliezen.

Ik heb op zijn I pad de meest wonderbaarlijke creaties gezien. Op de website www.friends-art.nl onder het hoofdstuk Cor Gallerie zijn een aantal van zijn werken te zien. Geweldig, misschien eens gaan kijken als hij exposeert. We hebben dus geen naam van een expositie, maar wilde toch deze kunstenaar vermelden, in zijn omgeving exposeert hij reglmatig.