Home

Marie-Louise Labruyere

Geboren en getogen in Vlissingen en sinds 1969 op diverse plaatsen in Nederland en daar buiten woonachtig geweest, ben ik na mijn scheiding de A-verpleegkundige opleiding gaan doen en ben daar full-time in werkzaam geweest. Ondanks de drukke bezigheden, ben ik vaak creatief bezig geweest, in die mate, dat ik het kon combineren met werk, huisdieren en huishouden.

Ik wilde al heel lang wat doen met steen, en ben onder leiding van Ad Harink begonnen met het werken in klei. Nog steeds mag ik ontzettend graag werken met dat materiaal. Op zoek naar meer, kon ik de vooropleiding bij de CABK in Zwolle volgen. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij het Beeldhouwcentrum van Herma Bovenkerk in Koudum, waar ik veel geleerd heb.

Momenteel werk ik met klei en was voor de bronzen beelden, maar ik vind het ook prachtig om met aluminium, plexiglas, diverse steensoorten en R.V.S. te werken. Het bezig zijn met ontwerpen, die uiteindelijk uitgevoerd gaan worden in laatstgenoemd materiaal geven weer een heel andere dimensie aan het creatieve proces. Het wordt dan team-work.

Zie ook mijn beelden

.

Koeien

Verkocht

 

.

Aquarium impressies