Pytsje van der Veen, de aquarelliste, die zich na zoveel jaren te hebben geschilderd, nog steeds verwondert over de vele mogelijkheden van water en verf op papier.

Pytsje van der Veen schildert de gewone dingen in haar omgeving, dingen waar mensen een verhaal bij hebben; een stilleven, een boerderij, een toren, een brug, een kleinkind, een aardappelveld. Ze werkt ook met veel plezier aan een opdracht: ze denkt zich het leven in van de opdrachtgever en maakt dan een aquarel die, ingelijst, niet een overheersend, maar een warm en rustgevend beeld oplevert in een interieur. Bij dit alles probeert ze als schilderes de willekeur van water en verf binnen de perken te houden.

Pytsje ging na haar opleiding in Friesland meerdere jaren lesgeven in o.a. tekenen en handvaardigheid. Vanwege het beroep van haar man, aardappelveredelaar, verhuisde het gezin naar de Noordoostpolder. Daardoor raakte Pytsje , omdat er werkeloosheid was in het onderwijs, zonder baan. Zij ging toen haar mogelijkheden tot tekenen en schilderen verder ontwikkelen door lessen te nemen in het Muzisch Centrum en bij gevestigde kunstenaars.

Door veel te schilderen kreeg ze meer vaardigheid in de techniek van het aquarelleren. Deze techniek spreekt haar nog steeds het meeste aan: zo weinig middelen en een sprekend resultaat !

Om haar werk te laten zien bezoekt Pytsje als standhouder enkele kunstmarkten per jaar en ze exposeert geregeld op verschillende locaties o.a. Muzisch Centrum Emmeloord, Potato 2000, Galamadammen, Bibliotheek, O.L.V.G.Amsterdam, Veenkoloniaal Museum, Galerie Kik e.a.

Voor vragen over opdrachten, schilderijen of prijzen:  veenvisser@kpnplanet.nl

.

Ketelbrug

27x50

 

 

.

Aquarel

24 x 36

 

 

.

Aardappelsalade

52x34

 

.

Boerderijen N.O.P.

 

.

Poldertoren vanaf de Espelerweg

45 x 30

.

Boerderijen Flevopolder I

In opdracht geschilderd

 

.

Riet gedekt huis Urkervaart

50 x 23