Home

 

Burgemeester Bouman op bezoek

Expositie Leny Wognum in Talmahof

Jaarvergadering 2019

Workshop tekenen met pastelkrijt

Workshop grafiek okt '18

Uitdag 8 mei Steenwijk

Uitje naar Singer Museum Laren

Expositie 2018

Zo maar een schildermorgen

Annie en Dick in de Bantseliek

Jaarvergadering met een feestelijk tintje

Schilderwedstrijd bij de Kuinderplas

Schilderen in Driewegsluis

Glaceren workshop Piet den Hertog

Droge borstel (dry brush) techniek Piet den Hertog.

Workshop keramiek door Dick Tillema

Expositie van Kunstkring de Verbeelding in Het Cultuurbedrijf

Bespreking expositie door Piet de Hertog

Ledenvergadering 2017

Najaarsactiviteit bezoek Het Nijenhuis met expositie o.a. Marthe Roling

Workshop decalcomanie

Stilleven "Kraaien".

Uitdag 24 mei 2016 Boerderij Kant

Droge naald workshop deel 2 17 mei

Wolkenschilderen 12 april en 10 mei

Droge naald workshop 5 april 2016

Het mooiste van Van Gogh" op vrijdagmiddag 25 maart 2016

Workshop oloide

Stilleven

Workshop oloide

Expositie 2016 in Muzisch Centrum

Ledenvergadering

Piet den Hertog fragmenten en details

Afscheid Martha Franken

Najaarsactiviteit Lauswolt

 

 

BURGEMEESTER BOUMAN OP BEZOEK BIJ KUNSTKRING DE VERBEELDING

Onze nieuwe burgemeester wil graag weten wat er speelt in de Noordoostpolder en daarom wil hij met zoveel mogelijk mensen en verenigingen kennismaken.

Op vrijdagmiddag 1 maart viel ons de eer te beurt, Hermien Boonstra heette burgemeester Bouman welkom en leidde hem langs de beeldhouwers en schilders. Hij was geinteresseerd en toonde belangstelling voor de kunstenaars en hun werk. Hij ging bij alle leden langs, stelde vragen over hoe zij zo ver waren gekomen. Een aantal leden zijn 65+ en zoals men weet oefening baart kunst. Elke dinsdagochtend en vrijdagmiddag kan er geschilderd en gebeeldhouwd worden. Als je gepensioneerd bent heb je daar tijd voor en hier kun je vrij werken aan wat je zelf wilt. We leren veel van elkaar. Af en toe is er een workshop, soms een gezamenlijk project of een uitje. Onze vereniging staat open voor nieuwe leden. Kom gerust eens kijken.

Jelly Jousma geeft uitleg aan burgemeester Bouman.

 

Hermien vertelde dat de Verbeelding al bijna 30 jaar bestaat. Vroeger heette deze club de Regenboog. Nu is het een vereniging van leken en amateurs die niet onverdienstelijk schilderen en beeldhouwen in het Cultuurbedrijf voorheen Muzisch Centrum

De burgemeester had zichtbaar plezier in zijn bezoek aan ons, hij bleef gezellig met ons thee drinken. Als welkom in zijn nieuwe gemeente Emmeloord kreeg hij een aquarel door Pytsje v.d. Veen gemaakt en een beeldhouwwerk van Jelly Jousma. Burgemeester Bouman had moeite het aan te nemen want hij deed alleen maar zijn werk, maar in zijn werkkamer krijgt het een mooie plaats. Het was zoals gewoonlijk een fijne middag, de sfeer is prettig in onze kunstkring. Naast de kunst genoot de burgemeester daar ook van. Hij ging opgewekt naar zijn volgende afspraak.

 

Expositie van Leny Wognum in de Talma hof, verzorgingshuis in de Zuiderd in Emmeloord.

.

 

 

 

Leny Wognum is lid van de amateurschildervereniging Kunstkring De Verbeelding te Emmeloord. Sinds 16 januari hangen in de beneden gangen van de Talma Hof ongeveer 60 nieuwe schilderijen van haar. Leny is al 25 jaar actief als vrijwilligster in de Talma Hof en houdt zich al 30 jaar bezig met schilderen op vele manieren en technieken. Aquarel, acryl, tamponneren, inkt, tekenen en etsen. Aquarelleren vindt Leny erg leuk maar vooral portret schilderen heeft haar passie. Portretten maakt ze ook in opdracht aan de hand van een foto.

In overleg zijn de werken te koop (behalve de portretten natuurlijk).

 

 

Jaarvergadering 1 februari 2019, Cultuurhuis Emmeloord

De vergadering werd geopend door Nel Dijkstra. Ria Kragt droeg een gedicht voor in het kader van gedichtendag een dag er voor. Marisca gaf uitleg bij een paar vragen over de financien. Op deze jaarvergadering 1 februari heeft er een wisseling in het bestuur plaats gevonden. Iny Waaning heeft de taak van voorzitter op zich genomen. Lida de Vries heeft aangeboden haar daarbij te ondersteunen. Daarnaast is de belangrijke functie van secretaris ingevuld door Ria Kragt. Door deze mutaties is er weer een voltallig bestuur aangetreden. Verder is het financieel verslag goed gekeurd en de jaarverslagen behandeld. Het bleek dat Kunstkring de Verbeelding een actieve vereniging is met veel plezierige dingen georganiseerd voor en door de leden.

 

.

 

 

Wilhelmien Verlouw heeft er een stukje over geschreven.

 

Na onze jaarvergadering van 1 febr. kregen wij een leuke uiteenzetting van het werk van Lidy Ponte.  Zij is woonachtig in Emmeloord en is geboren in Rotterdam.

Zij had in het beeldhouwlokaal een gedeelte van haar werk tentoongesteld en vertelde aan een aandachtig gehoor over creativiteit en inspiratie.

Ze heeft als kind veel geknutseld met pijperagers waar ze poppetjes, bloemetjes ed. van maakte die dan weer bij familie terecht kwamen.

Later ging ze werken met klei en brons en hiervoor wordt een amatuur gemaakt van ijzerdraad en zo kwam van het een het ander.

Haar beeldjes zijn vaak lange geabstraheerde figuren wat haar handschrift is geworden.

Zoals veel kunstenaars maakte zij ook verschillende periodes door.

Van klei naar brons van ijzerdraad en blik.

Wat heel erg leuk was het hoedje/kroontje van Beatrix. Die was gemaakt van stropdassen en dat was weer afgeleid van de bekende speech van prins Claus die zijn stropdas afdoet en weggooit.

Een andere periode was druktechnieken; oa. collagedruk en linoleum snijden en op de vraag of zij dat ook een keer op onze club wil doen heeft ze positief geantwoord.

Lidy staat op vele beurzen en exposities. Ook internationaal wat resulteert dat haar werk in meerdere landen terecht komt.O.a. Japan en Dubai.

Ze maakte de trofeeen voor de kunststad van het jaar ; Blaricum en Eindhoven.

 

Na een leuk en leerzaam uurtje en een bloemetje van Jelly konden wij nog haar veelzijdige werk bekijken en napraten met Lidy.

 

Tot slot wil ik jullie wijzen op haar mooie website waar je haar werk nogmaals goed kunt bekijken en je kunt zien waar en op welke beurzen en exposities zij heeft gestaan en nog staat.

www.lidyponte.com

vr.gr.Wilhelmien Verlouw

 

 

.

 

 

Catherine Bergkamp heeft een leuke workshop tekenen met pastelkrijt gedaan in het Cultuurhuis. Het was een druk bezochte morgen en iedereen was heel enthousiast. Er zijn mooie resultaten neegelegd. Na een korte uiteg van Catherina kon ieder aan de slag. Ze had veel materialen meegenomen, krijt en diverse papiersoorten. Het werd een leuke, leerzame morgen.

.

 

 

 

Marie-Louise Labruyere heeft een workshop grafiek gehouden. Ria Kragt zegt er het volgende over.

Dinsdag 9 oktober hebben we heel gezellig gefrobeld onder leiding van Marie Louise. Vrije grafiek noemde ze het. Op een glasplaat oostindische inkt aanbrengen, ook wel acrylverf erbij en daarop papier leggen en dan met de deegroller erover geeft heel bijzonder effect. Het was even wennen want deze techniek was ons onbekend. Maar het enthousiasme brak los toen we eenmaal bezig waren. Zie de fotoos hierbij. De kunstwerken liggen nu te drogen en vrijdag zien we het eindresultaat en gaan we nog door met onze Vrije Grafiek.

.

Op de vrijdag is er met veel plezier doorgewerkt aan de opgezette werken.

 

.

 

.

Mooie kleuren komen er uit.

 

 

Het uitje van het voorjaar 2018 is door de commissie bedacht. De keuze was gevallen op het Singermuseum in Laren.

9 maart is bijna de helft van de leden naar het Singermuseum in Laren (NH) geweest. Het was een gezellige leerzame dag. Er wordt een keur van grote schilders en beelhouwers tentoongesteld. Overzichtelijk in onderwerpen gerangschikt. Een prachtige tekening van Picasso en de pas ontdekte schets van van Gogh bleek achteraf door iedereen aandachtig bekeken te zijn. Leerzaam is het omdat naderhand onder de koffie nog wat nagepraat werd en daar kwamen vragen naar boven die iemand anders dan wel weer wist en dan kon je er nog weer met andere ogen naar kijken. Rond vijf uur waren we weer terug in Emmeloord met veel indrukken.

Hierbij twee compilaties van opvallende werken en het uitje. Heb je als deelnemer nog interessante foto's, stuur ze even op naar de webmaster dan kunnen we dit verslagje nog uitbreiden.

.

Picasso

.

Panoramaopname van de kunstuitleen aldaar.

 

 

 

 


Singer Laren toont een particuliere verzameling met werken van grote kunstenaars als Monet, Manet, Renoir, Degas, Pissarro, Van Gogh, Bernard, Gauguin, Sisley,
Signac, Van Dongen, Matisse, Marquet, Dufy, Nolde en Picasso. Vermaarde, voornamelijk Franse impressionisten en expressionisten. 
De schilderijen en werken op papier zijn afkomstig uit de kunstverzameling van de Van Vlissingen Art Foundation.                  
In de Tuinzalen van het museum is een solotentoonstelling van Lodewijk Shelfhout te zien. De Nederlands eerste kubist.
De gratis toegankelijke beeldentuin is ingericht met beelden van hedendaagse Nederlandse kunstenaars met de relatie cultuur-natuur als verbindend thema. 
Landschapsarchitect Piet Oudolf heeft de beeldentuin ontworpen.
Actueel! Nieuw ontdekte tekening van Vincent van Gogh is nu te zien in Singer Laren.