Over ons                                                                                                                     Home

 

Creativiteit tot kunst verheven bij kunstkring "De Verbeelding"

 

Kunstkring "De Verbeelding" is sinds maart 2009 de naam van voorheen amateur kunstenaars vereniging De Regenboog (opgericht in 1988). De oude naam voldeed niet meer naar ons idee, er zijn in Emmeloord scholen en zorginstellingen die allemaal De Regenboog heten. Wij hadden behoefte aan een nieuwe naam en hebben de leden gevraagd een naam te bedenken. Daar is De Verbeelding uitgekozen. Kunstkring, omdat we willen aangeven dat het om een groep mensen gaat die samen kunst maken. Diegene die de naam bedacht heeft gaf de volgende omschrijving: Iets af- of uitbeelden is een natuurgetrouwe kopie maken. Iets verbeelden is je eigen gevoelens in je werk leggen, waardoor het een persoonlijke visie weerspiegelt. Dat is toch uiteindelijk het doel dat we voor ogen hebben als amateur kunstenaars.

Er zijn op dit moment vijftig actieve leden, schilders en beeldhouwers, waaronder een aantal leden die zowel schilderen als beeldhouwen. Beide is bij ons mogelijk. Het uitgangspunt bij onze vereniging is ten eerste plezier in het werken tijdens het schilderen en beeldhouwen. We ondersteunen en vooral stimuleren we elkaar bij het maken van nieuwe objecten.

 

                                                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van beginneling tot gevorderde vind je bij onze kunstkring De Verbeelding, dat maakt het een plezierige en stimulerende omgeving. Regelmatig maken we gebruik van professionele docenten om ons verder te ontwikkelen in het uitoefenen van onze hobby. Sommige leden van kunstkring De Verbeelding geven zelf ook workshops. De laatste workshops waren: houtbewerking, werken met klei, werken met was, portrettekenen, perspectief leren tekenen, vrij materiaal gebruik, etc.

In het cultuurbedrijf, v.h. Muzisch Centrum, in Emmeloord hebben we de beschikking over prima werkruimtes. Een goed geoutilleerd schilderlokaal en een ruim beeldhouwlokaal.

Wij nodigen u van harte uit om eens te komen kijken bij ons. Als u lid wilt worden kunt u eventueel een paar keer bij ons komen werken om het eens te proberen en de sfeer te ervaren, daarna laten we u de keus om al dan niet lid te worden.

De leden van kunstkring De Verbeelding zijn trots op hun prestaties en exposeren jaarlijks in het Muzisch Centrum, sommige leden exposeren ook prive. Op deze website kunt u werk bewonderen van enkele leden. Een aantal objecten zijn te koop. U kunt via de mail meer informatie vragen over de vereniging of het werk van onze leden. info@kunstkringdeverbeelding.nl